Om bloggen og om meg

Hei! Jeg heter Ida Jackson og dette er slankebloggen min.

Livstilsendringsbloggen. Frisktlivsbloggen. Velg deg et buzz-ord-bloggen. Poenget er at den handler om å være tjukk og prøve å bli mindre tjukk. Den handler om å lære seg å løpe og å gå opp i bro. Og den handler om å prøve å spise grønnkål mens man egentlig vil spise kake. Denne bloggen er også en politisk blogg. Den handler om kroppspolitikk, folkehelse og kvinnesak, og om å prøve å skrive om mat og mosjon uten å bli en del av problemet selv.

Dessuten er den ganske selvsentrert. Den handler jo om meg og fettvevet mitt, om meg og appetitten min, om meg og maxpulsen min. Jeg liker å tro at det personlige er politisk, men jeg kan ikke garantere at det alltid er like spennende slagord i hvert eneste innlegg. Men målet er å være så utadvent og leservennlig jeg greier mens jeg skriver om min egen livvidde.

Så en liten huskelapp:

Jeg er en offentlig person med en offentlig jobb, men denne bloggen er ganske privat. Ikke så privat at den ikke kan ligge åpent på Internett, men såpass privat at den hverken handler om Store norske leksikon (der jeg jobber) eller bøkene jeg skriver. Og det er fint om du som leser respekterer det. Dette er ikke stedet for å fortelle meg at artikkelen “kalori” i leksikonet trenger en oppdatering eller at du er uenig i noe jeg skrev i avisen. Da kan du ta kontakt på Twitter eller på e-post istedet. Her skal vi snakke om svette, blodsmak og tran. Vi kan prate jobb et annet sted.

10 thoughts on “Om bloggen og om meg

  1. Hei. Kjenner meg igjen! Er omtrent den eneste tjukke på jobben – ihvertfall den eneste dama over str 38. Og den eneste som ikke legger ut om timelange skiturer, løpeturer og bootcamp i otta hver mandag. Du setter ord på mange av tankene jeg har i hodet. Oppmuntrende å ikke være alene om å tenke slik. Stå på og skriv blogg. Jeg gleder meg til å lese mer:-)

  2. Hei Ida, dette er en fantastisk blogg! Kjenner meg igjen i mye av det du skriver om: “Er vi flere?? Jeg er ikke den eneste som overspiser/skamspiser/vil-ha-mer-selv-om-magen-min-buler-som-om-jeg-er-høygravid!” Det var en stor motivasjon for meg å lese dette, så gleder meg til neste post 🙂

  3. Hei, jeg ble obs på bloggen din etter å ha lest om deg i Klassekampen i dag. Og jeg er imponert! Har allerede lest flere av innleggene dine, og skal lese flere. Dette er befriende ærlig, spekket med gode poenger, og du har en herlig miks av humor og alvor i innleggene dine. Selv om utgangspunktet er slanking, opplever jeg at mye av det du skriver har gyldighet for mellommenneskelige relasjoner generelt. Og altså formidlet på strålende vis! Lykke til – med både slanking og blogging 🙂

  4. Skrev så lang kommentar at det ble en blogg i din blogg, så bestemte meg for å skrive det hos meg selv i stedet 😉 Så du kan lese kommentaren til deg i min blogg!

  5. Jeg beundrer deg for hvor langt du har kommet i slankeprosjektet ditt og viljestyrken din! Også liker jeg veldig godt skrivemåten din, særlig de gifs’ene du har med. Det får meg til å le høyt! Haha.

    Kom tilfeldigvis innom bloggen din, og klarer ikke å slutte å lese, for det er både inspirerendes og motiverendes.

  6. Lette tilfeldigvis rundt etter noen gode blogger om tema, og kom fort inne på denne. Og jammen er den ikke skrevet av en av mine favorittbloggere fra tidligere tider. At en person som for noen år siden inspirerte meg mye som en person som var ganske “alene” (i min ganske begrensede ungdomsomgangskrets) om å interessere meg for feminisme og politikk generelt, nå skal skrive en så fantastisk blogg om noe av det jeg jobber hardest for nå, er jo helt fantastisk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s